Pyré z jedlých kaštanů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
150 ml rum
200 g cukr krystal
2 lžíce kakaový prášek
250 g polotučné mléko
1 špetka drcené fenyklové semínko
400 g vařené loupané jedlé kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Koupíme vařené a oloupané jedlé kaštany.

  2. Kaštany povaříme v mléce asi 50 minut, než se začnou chytat na dně hrnce. Vaříme se špetkou rozdrceného fenyklu. Když se kaštany začnou rozpadat, přidáme rum, cukr, sůl a kakao. Směs z jedlých kaštanů rozmixujeme.

  3. Na servírování pyré z jedlých kaštanů lze použít zdobič na krémy, ale stačí také dát jen lžíci pyré na dno misky či sklenice a na ozdobení přidat šlehačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!