Pyré z jedlých kaštanů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 150 ml rum 200 g cukr krystal 2 lžíce kakaový prášek 250 g polotučné mléko 1 špetka drcené fenyklové semínko 400 g vařené loupané jedlé kaštany
Postup Pyré z jedlých kaštanů recept
Postup přípravy receptu
-
Koupíme vařené a oloupané jedlé kaštany.
Kaštany povaříme v mléce asi 50 minut, než se začnou chytat na dně hrnce. Vaříme se špetkou rozdrceného fenyklu. Když se kaštany začnou rozpadat, přidáme rum, cukr, sůl a kakao. Směs z jedlých kaštanů rozmixujeme.
Na servírování pyré z jedlých kaštanů lze použít zdobič na krémy, ale stačí také dát jen lžíci pyré na dno misky či sklenice a na ozdobení přidat šlehačku.