Rafaelo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g máslo
1 dl voda
250 g cukr moučka
250 g sušené mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček loupané mandle
120 g mletý kokos
na obalení
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vanilkový i moučkový dáme do misky, společně s máslem a vodou. Necháme rozpustit ve vodní lázni. Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a přidáme postupně sušené mléko a strouhaný kokos. Vzniklou hmotu dáme do chladničky alespoň na 2 - 3 hodiny ztuhnout.

  2. Z tuhé směsi tvoříme kuličky a do každé zabalíme oloupanou mandli. Kuličky rafaelo obalujeme v kokosové moučce a pak necháme v chladu zatuhnout.

  3. Před podáváním naaranžujeme rafaelo do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!