Ragú s kotletami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
3-4 stroužky česnek
1 ks pálivá paprika
1 ks naťová cibulka
2 ks velké rajče
4 plátky vepřové maso
1 konzerva sterilované červené fazole
1 cl bílé (červené) víno
podle chuti
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a naklepeme. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme i s cibulkou. Rajčata i papriku očistíme a nakrájíme na kousky. Petrželku nadrobno nasekáme, nemáme-li čerstvou, použijeme sušenou.

  2. Rozpálíme si pánev a na oleji nejprve osmažíme maso. Poté vepřové plátky z pánve vyjmeme, vyměníme je za slaninu, kterou orestujeme do zčervenání, přidáme nakrájenou cibulku, rajčata a papriku. Chvíli smažíme, poté přidáme česnek a petržel.

  3. Ze sterilovaných fazolí odlijeme nálev. Do směsi na pánvi vložíme fazole. Povaříme, zalijeme vínem a opepříme. Nakonec vložíme zpátky maso, aby se prohřálo a ragú s kotletami můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!