Ragú s kotletami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 3-4 stroužky česnek 1 ks pálivá paprika 1 ks naťová cibulka 2 ks velké rajče 4 plátky vepřové maso 1 konzerva sterilované červené fazole 1 cl bílé (červené) víno podle chuti čerstvá petrželka mletý černý pepř
Postup Ragú s kotletami recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a naklepeme. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme i s cibulkou. Rajčata i papriku očistíme a nakrájíme na kousky. Petrželku nadrobno nasekáme, nemáme-li čerstvou, použijeme sušenou.
Rozpálíme si pánev a na oleji nejprve osmažíme maso. Poté vepřové plátky z pánve vyjmeme, vyměníme je za slaninu, kterou orestujeme do zčervenání, přidáme nakrájenou cibulku, rajčata a papriku. Chvíli smažíme, poté přidáme česnek a petržel.
Ze sterilovaných fazolí odlijeme nálev. Do směsi na pánvi vložíme fazole. Povaříme, zalijeme vínem a opepříme. Nakonec vložíme zpátky maso, aby se prohřálo a ragú s kotletami můžeme podávat.