Ragú z hovězí kližky s bílým vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžíce máslo 2 ks cibule 250 ml smetana 200 ml bílé víno 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 60 dkg hovězí kližka 30 dkg čerstvé houby podle chuti sůl mletý černý pepř čerstvé bylinky
Postup Ragú z hovězí kližky s bílým vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a posypeme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka opečeme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vínem a citronovou šťávou. Hovězí maso pod pokličkou dusíme za občasného podlévání doměkka. Podléváme opravdu jen trochu podle potřeby.
Mezitím houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Houby podusíme na másle, podlijeme smetanou a asi 5 minut povaříme. K měkkému masu přidáme houby, ragú ještě krátce povaříme a podáváme.
Ragú z hovězí kližky s bílým vínem podáváme s těstovinami a čerstvými bylinkami.