Ragú z lišek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 stroužků česnek
1 špetka sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo
10 g petrželka
175 g mléko
400 ml smetana
10 g pažitka
10 g pažitka
100 g šalotka
600 g lišky
100 g rohlík
90 g hrubá mouka
1 špetka muškátový oříšek
200 ml suché bílé víno
0,5 g čerstvě namletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pažitku nakrájíme na jemno. Šalotku a česnek oloupeme a také nakrájíme na jemno. Lišky očistíme nožem, případně rychle opereme pod tekoucí vodou. Ve větší pánvi na másle zpěníme šalotku s česnekem, přidáme lišky a podusíme. Zalijeme bílým vínem, necháme vyvařit a zalijeme smetanou. Povaříme do zhoustnutí a nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem

  2. Žemlový knedlík

  3. Rohlíky nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm, dáme na plech a opražíme v troubě dozlatova. V misce rozšleháme mléko s vejcem a postupně zapracujeme hrubou mouku. Dochutíme solí, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Tímto vzniklým těstíčkem spojíme opražené rohlíky a řádně promícháme. Necháme odpočinout alespoň 30 minut v lednici, vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 6 minut

  4. Servírování

  5. Lišky vyjmeme z pánve a dáme na talíř. Smetanovou omáčku napěníme ponorným mixérem a přelijeme přes lišky. Doplníme žemlovými knedlíčky a posypeme nakrájenou pažitkou

  6. Autor receptu: Petr Fučík

  7. Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!