Ragú z lišek recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,5 stroužků česnek 1 špetka sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce 100 g máslo 10 g petrželka 175 g mléko 400 ml smetana 10 g pažitka 10 g pažitka 100 g šalotka 600 g lišky 100 g rohlík 90 g hrubá mouka 1 špetka muškátový oříšek 200 ml suché bílé víno 0,5 g čerstvě namletý bílý pepř
Postup Ragú z lišek
Postup přípravy receptu
-
Pažitku nakrájíme na jemno. Šalotku a česnek oloupeme a také nakrájíme na jemno. Lišky očistíme nožem, případně rychle opereme pod tekoucí vodou. Ve větší pánvi na másle zpěníme šalotku s česnekem, přidáme lišky a podusíme. Zalijeme bílým vínem, necháme vyvařit a zalijeme smetanou. Povaříme do zhoustnutí a nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem
Žemlový knedlík
Rohlíky nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm, dáme na plech a opražíme v troubě dozlatova. V misce rozšleháme mléko s vejcem a postupně zapracujeme hrubou mouku. Dochutíme solí, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Tímto vzniklým těstíčkem spojíme opražené rohlíky a řádně promícháme. Necháme odpočinout alespoň 30 minut v lednici, vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 6 minut
Servírování
Lišky vyjmeme z pánve a dáme na talíř. Smetanovou omáčku napěníme ponorným mixérem a přelijeme přes lišky. Doplníme žemlovými knedlíčky a posypeme nakrájenou pažitkou
Autor receptu: Petr Fučík
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013