Ragú z vepřového masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 2 ks vejce 1 ks cibule voda hladká mouka 3 - 4 lžíce smetana ke šlehání 70 dkg vepřová plec 3 ks sterilované okurky 5 dkg sterilovaný hrášek 5 lžiček mletá sladká paprika sádlo na smažení
Postup Ragú z vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutou vepřovou plec nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. Okurky nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kousky
Cibuli osmahneme na sádle do světle růžové barvy. Přisypeme sladkou papriku a krátce zpěníme. Potom přidáme maso a osmahneme. Dále zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem, osolíme a dusíme doměkka v papinovém hrnci asi 20 minut. Po uvaření přidáme smetanu, provaříme a zahustíme. Přidáme nakrájené okurky bez nálevu, hrášek bez nálevu a nakrájená vařená vejce
Ragú z vepřového masa podáváme s rýži.