Rajčata plněná sýrovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks rajče
nádivka
sůl
100 g niva
100 g eidam
1 lžíce dijonská hořčice
100 g tavený sýr
1 lžíce strouhaný křen
1 kelímek hustá zakysaná smetana
na ozdobu
petrželka
pažitka
olivy
kapie

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme si pevná, nepřezrálá rajčata a seřízneme vršek. Lžičkou vydlabeme dužinu a vzniklé "nálevky" obrátíme na sítku dnem vzhůru a necháme je okapat.

  2. Zbylou dužinu můžeme využít do zeleninového salátu.

  3. Mezitím připravíme náplň. Smetanu důkladně promícháme s taveným sýrem, nastrouhaným eidamem a nastrouhanou nivou. Dochutíme hořčičí a křenem, případně ještě dosolíme.

  4. Rajčata plníme vzniklou směsí a na vrchu zdobíme pokrájenými olivami, kapií, petrželkou či pažitkou. Před podáváním necháme v chladu krátce odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!