Rajčata s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
10-15 ks rajče
bazalka
150 g niva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Nivu nastrouháme.

  2. V menší misce rozmícháme olej s česnekem a bazalkou. Marinádu necháme uležet v lednici. Můžeme ji klidně připravit předem.

  3. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Pokud jsou větší, nakrájíme je na osminky. Rajčata naskládáme je hluboké mísy. Osolíme je, opepříme a nakonec zalijeme česnekovou marinádou. Nivu nastrouháme.

  4. Těsně před podáváním posypeme marinovaná rajčata bohatě nivou a ještě špetkou bazalky. Rajčata s nivou jsou vynikající přílohou k nasucho opečeným toastům z veky, který namáčím do marinády. Skvělé jsou také s čerstvým chlebem s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!