Rebarbora se sněhem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks bílek
250 g cukr krupice
700 g rebarbora
citronová šťáva
2 balíčky máslové sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v kastrolu dusíme bez vody asi pět minut. Nesmí být rozvařená, musí být na skus pevná. Potom ji zasypeme 50 g cukru.

  2. Na dno dortové formy rozložíme sušenky, na ně naskládáme reveň a přiklopíme opět sušenkami.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zbytek cukru a trošku citronové šťávy.

  4. Sníh rozetřeme na sušenky a vše v předehřáté troubě na 160°C upečeme dorůžova.

  5. Upečenou rebarboru se sněhem můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!