Zapékaná rebarbora s drobenkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 55 g máslo 1/2 kg rebarbora 2 špetky mletá skořice 110 g hladká mouka 3 lžičky kukuřičný škrob 1 - 2 špetky mletý zázvor 1 špetka mletý zázvor 70 g třtinový cukr 70 g třtinový cukr
Postup Zapékaná rebarbora s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s cukrem, škrobem a mletým zázvorem. Necháme odstát, rebarbora pustí vodu, kterou potom slijeme
Mezitím si připravíme drobenku z mouky, cukru, másla, skořice, zázvoru a špetky soli
Rebarboru rozdělíme do zapékacích mističek, posypeme drobenkou a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Zapékáme asi 25 minut, dokud není drobenka zlatavá
Mističky se zapékanou rebarborou s drobenkou vyndáme a ihned servírujeme jako lahodný dezert. Můžeme dozdobit lístkem meduňky a přidat kopeček kysané smetany.