Zapékaná rebarbora s drobenkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
55 g máslo
1/2 kg rebarbora
2 špetky mletá skořice
110 g hladká mouka
3 lžičky kukuřičný škrob
1 - 2 špetky mletý zázvor
1 špetka mletý zázvor
70 g třtinový cukr
70 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s cukrem, škrobem a mletým zázvorem. Necháme odstát, rebarbora pustí vodu, kterou potom slijeme

  2. Mezitím si připravíme drobenku z mouky, cukru, másla, skořice, zázvoru a špetky soli

  3. Rebarboru rozdělíme do zapékacích mističek, posypeme drobenkou a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Zapékáme asi 25 minut, dokud není drobenka zlatavá

  4. Mističky se zapékanou rebarborou s drobenkou vyndáme a ihned servírujeme jako lahodný dezert. Můžeme dozdobit lístkem meduňky a přidat kopeček kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!