Red Velvet cake se smetanovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 115 g máslo 240 g podmáslí 300 g cukr krupice 10 g vanilkový cukr 310 g hladká mouka 1 lžička vinný ocet 220 g rostlinný olej 1 lžíce jedlá soda 5 kapek červené potravinářské barvivo 2 lžíce holandské kakao krém 160 g cukr moučka 1 lžička vanilková esence 300 g smetana ke šlehání 33 % 500 g tavený neochucený sýr
Postup Red Velvet cake se smetanovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si suroviny o pokojové teplotě. Do jedné mísy přesejeme hladkou mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. Vše pořádně promícháme.
V druhé míse utřeme máslo s cukrem, přidáme jedno a pak i druhé vejce, pořádně obě zamixujeme a postupně přidáme olej, vinný ocet, vanilkový cukr a podmáslí. Jakmile je vše v jedné hmotě, začneme po lžících přidávat naši suchou směs.
Nakonec přidáme červené barvivo, můžete použít i jiné, ale potom to není Red Velvet, ale třeba s modrým barvivem je to Blue Velvet. V Americe, kde jsem byla dva roky na stáži, dávali řepnou šťávu bez octa a dali více mouky, ale to já nedělám.
Formu vyložíme pečícím papírem nebo vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Já používám dvě kulaté formy v poloměru 23 cm, ale pokud chceme péct v jedné kulaté formě, je lepší dát formu do vyššího pekáče a do něj nalít vodu tak do třetiny kulaté formy.
Korpus pečeme asi 25 - 30 minut podle formy a množství. A během pečení korpusu si připravíme si krém.
Cukr moučka třikrát prosejeme do menší misky. Do větší mísy dáme tavený sýr, rozšleháme ho na krém, přidáme lžičku vanilkové esence a znovu šleháme. Poté po lžících přidáváme cukr moučka a šleháme.
Do druhé mísy dáme smetanu ke šlehání, můžete přidat i ztužovač a pořádně vyšleháme. Smetanu pak po lžících zapracujeme do cukrové směsi a necháme chvíli vychladit.
Korpusy necháme zchladnout do pokojové teploty, potom je můžeme trošku seříznout do roviny a ze zbytků udělat malé sypání. Korpusy slepíme krémem, potom také krémem pomažeme a ozdobíme podle fantazie.
Red Velvet cake se smetanovým krémem podáváme k různým svátečním příležitostem jako lahodný moučník jedinečné barvy a chuti.