Zapečené brambory s uzeným, zelím a slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
500 g brambory
200 ml mléko
oregano
mletý pepř
100 g uzené maso
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Syrové, oloupané a omyté brambory nakrájíme na kolečka a uzené maso na kostky

  2. Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče skládáme nejdřív vrstvu brambor a poklademe brambory uzeným masem. Pak přijde vrstva odkapaného zelí a nakonec vrstva slaniny. Když máme uzené maso prorostlé tučným, můžeme slaninu vynechat. Poslední vrstvu posypeme oreganem nebo tymiánem. Vše nakonec zalijeme rozmíchanými vejci s mlékem, solí a pepřem. Brambory s uzeným, zelím a slaninou pečeme v zakrytém pekáčku přibližně 45 minut při 200 °C

  3. Zapečené brambory s uzeným, zelím a slaninou podáváme nejlépe teplé. Můžeme doplnit čerstvým salátem nebo sterilovanými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!