Zapečené brambory s uzeným, zelím a slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina olej sůl 2 ks vejce strouhanka 500 g brambory 200 ml mléko oregano mletý pepř 100 g uzené maso 500 g kysané zelí
Postup Zapečené brambory s uzeným, zelím a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Syrové, oloupané a omyté brambory nakrájíme na kolečka a uzené maso na kostky
Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče skládáme nejdřív vrstvu brambor a poklademe brambory uzeným masem. Pak přijde vrstva odkapaného zelí a nakonec vrstva slaniny. Když máme uzené maso prorostlé tučným, můžeme slaninu vynechat. Poslední vrstvu posypeme oreganem nebo tymiánem. Vše nakonec zalijeme rozmíchanými vejci s mlékem, solí a pepřem. Brambory s uzeným, zelím a slaninou pečeme v zakrytém pekáčku přibližně 45 minut při 200 °C
Zapečené brambory s uzeným, zelím a slaninou podáváme nejlépe teplé. Můžeme doplnit čerstvým salátem nebo sterilovanými okurkami.