Roláda s kakaovou náplní recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
3 lžíce kakao
300 ml mléko
1 lžička prášek do pečiva
90 g cukr písek
1 balíček vanilkový cukr
100 g hořká čokoláda
75 g polohrubá mouka
75 g škrobová moučka
čokoládová poleva
1 balíček vanilkový krém v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 4 lžic vody ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a vanilkový cukr. Potom vmícháme žloutky. Smícháme mouku, škrobovou moučku, prášek do pečiva a vše prosijeme na vyšlehanou pěnu a promícháme

  2. Těsto natřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Vyndáme z trouby a vyklopíme na vlhkou utěrku. Stáhneme pečící papír, zakryjeme druhou vlhkou utěrkou a necháme vystydnout

  3. 100 ml mléka zahřejeme, rozpustíme v něm kakao a necháme vychladnout. Čokoládu jemně nastrouháme. Vanilkový krém, zbylé mléko a studené kakao smícháme a na nejvyšší rychlost vyšleháme asi dvě minuty do velmi pevného krému

  4. Máslo utřeme do pěny, přidáme kakaový krém a čokoládu. Krém natřeme na vychladlý piškot a ten podélně zarolujeme. Dáme alespoň na tři hodiny zatuhnout do lednice

  5. Potom roládu ozdobíme tenkými vláskovými proužky čokoládové polevy. Po zaschnutí krájíme na plátky a podáváme zdobené šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!