Roláda se šlehačkou a ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 lžíce solamyl 1 lžíce kakao 3 lžíce cukr krupice ovoce 1 ks vanilkový cukr 3 lžíce hladká mouka 250 ml smetana ke šlehání 1 ks ztužovač do šlehačky
Postup Roláda se šlehačkou a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme ostatní sypké suroviny, až je těsto hodně husté. Pak začneme přidávat i sníh z bílků
Když máme všechny suroviny smíchané, vyložíme plech pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Korpus na roládu pečeme na zhruba 200 °C asi 14 minut. Upečený korpus encháme trochu zchladnout a vlažný smotáme i s pečícím papírem. Necháme chvíli odležet
Ušleháme šlehačku se ztužovačem, ale nesladíme. Rozmotáme roládu a potřeme šlehačkou a zamotáme. Necháme odležet v lednici a pocukrované podáváme. Když máme, můžeme do šlehačky zamíchat kostečky různého ovoce.