Česneková rýže recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
česnek
sůl
3 špetky muškátový oříšek
drcený kmín
1 kostka zeleninový bujon
2 lžičky sušený česnek
sušený česnek
2,5 hrnky jasmínová rýže
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré koření a česnek, který oloupeme. Jasmínovou rýži párkrát propláchneme ve studené vodě

  2. V hrnci přivedeme vodu k varu společně s kostkou bujonu a trochou soli. Vsypeme opranou rýži, voda by měla přesahovat pár centimetrů nad vrstvu rýže. Vaříme pod pokličkou zhruba 15 minut a promícháváme. Během vaření ochucujeme drceným kmínem, muškátovým oříškem a sušeným česnekem. Když je rýže téměř měkká a vsákla všechnu vodu, odstavíme ji, doplníme prolisovaným česnekem a necháme pod pokličkou dojít

  3. Česnekovou rýži podle chuti ještě přisolíme a servírujeme v mističkách. Před podáváním zdobíme plátky česneku, povrch můžeme posypat i česnekem sušeným, dodáme snítky čerstvé pažitky a rýži můžeme podávat. Chutná nejlépe těsně po uvaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!