Česneková rýže recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek česnek sůl 3 špetky muškátový oříšek drcený kmín 1 kostka zeleninový bujon 2 lžičky sušený česnek sušený česnek 2,5 hrnky jasmínová rýže čerstvá pažitka
Postup Česneková rýže
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškeré koření a česnek, který oloupeme. Jasmínovou rýži párkrát propláchneme ve studené vodě
V hrnci přivedeme vodu k varu společně s kostkou bujonu a trochou soli. Vsypeme opranou rýži, voda by měla přesahovat pár centimetrů nad vrstvu rýže. Vaříme pod pokličkou zhruba 15 minut a promícháváme. Během vaření ochucujeme drceným kmínem, muškátovým oříškem a sušeným česnekem. Když je rýže téměř měkká a vsákla všechnu vodu, odstavíme ji, doplníme prolisovaným česnekem a necháme pod pokličkou dojít
Česnekovou rýži podle chuti ještě přisolíme a servírujeme v mističkách. Před podáváním zdobíme plátky česneku, povrch můžeme posypat i česnekem sušeným, dodáme snítky čerstvé pažitky a rýži můžeme podávat. Chutná nejlépe těsně po uvaření.