Krémová polévka ze zeleného chřestu recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 2 lžíce máslo 1 ks brambory 1/2 ks citron bageta 1 l zeleninový vývar 150 ml smetana ke šlehání 2 ks jarní cibulka tvrdý sýr 1 špetka čerstvě mletý pepř 1 svazek zelený chřest
Postup Krémová polévka ze zeleného chřestu
Postup přípravy receptu
-
Chřest omyjeme a odkrojíme 2 cm odspoda. Zelený chřest není třeba loupat. Zbytek nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka i s částí natě. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme. Poté přidáme chřest, brambory a asi 2 minuty restujeme. Zeleninu zalijeme studeným zeleninovým vývarem a dáme vařit. Polévku vaříme do změknutí brambor - cca 15 minut
Chřestovou polévku osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do rozmixované polévky ze zeleného chřestu vmícháme vlažnou smetanu a okyselíme citronovou šťávou. Krátce prohřejeme. a podle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem
Krémovou polévku ze zeleného chřestu podáváme horkou, skvěle chutná s rozpečenou bagetkou posypanou sýrem.