Masové kuličky v rajské omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1 - 2 ks vejce
20 g strouhanka
1 ks cibule
tymián
bazalka
cukr krupice
citrónová šťáva
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
1 kostka masový vývar
500 g mleté maso
2 plechovky rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme a se strouhankou a vejci spojíme do hmoty, ze které tvoříme kuličky. Ty pak na rozpáleném oleji ze všech stran dobře opečeme. Hotové vyndáme na mísu

  2. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Vsypeme ji do výpeku po masu a zesklovatíme. Poté ji zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme masovým vývarem. Do středně tmavé omáčky přidáme drhnuté koření, protlaky a 15 až 20 minut povaříme. Podle své chuti osladíme, nebo okyselíme a dosolíme. Před koncem vaření přidáme masové kuličky na prohřátí a podáváme

  3. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, nebo klasický houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!