Česnekové bochánky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl tymián voda rozmarýn 25 g droždí olivový olej 350 g hladká mouka hrubá sůl
Postup Česnekové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Z vlažné vody s trochou cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek
Mouku vsypeme do mísy a do středu dáme kvásek. Do základu těsta přidáváme vlažnou vodu podle potřeby, tak aby těsto bylo vláčné, hladké, ale nesmí být řídké. Dobře promíchané těsto na česnekové bochánky necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení
Těsto dáme na pomoučněný vál. Těsto znovu prohněteme a vyválíme na slabý plát. Obrácenou sklenkou tvoříme kolečka (bochánky), které ukládáme na plech vymazaný olejem. Každý bochánek potřeme olejem a posypeme hrubou solí a česnekem (podle chuti oreganem nebo rozmarýnem). Špičkami prstů do těsta uděláme důlky. Takto připravené česnekové bochánky necháme stát dalších 15 minut
Vykynuté bochánky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 - 20 minut dozlatova
Česnekové bochánky podáváme samotné. Dobré jsou i rozkrojené a obložené oblíbenými sýry a salámy třeba ke svačině.