Roláda z klobouků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
2 lžíce slunečnicový olej
1 kg vepřový bok
0.5 kg mleté vepřové maso
100 g plátkový šunkový salám
podle potřeby
sůl
podle chuti
majoránka
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček po kůži pokrájíme, otočíme kůží dolů a maso naklepeme. Takto připravený plát masa zatím odložíme stranou. Uvaříme jedno vejce natvrdo. necháme vychladit a oloupeme ho. Oloupeme si cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme.

  2. Připravíme si mísu, do které vložíme mleté vepřové maso, cibuli a česnek. Mleté maso okořeníme solí, mletým černým pepřem a majoránkou. Jako poslední do masa přidáme jedno syrové vejce. Tuto masovou směs dobře promícháme a uložíme zatím do lednice.

  3. Vezmeme si zpět připravený plát bůčku, položíme opět kůží dospod a maso potřeme hořčicí. Posypeme lehce grilovacím kořením. Z lednice vyndáme mleté maso a rozetřeme je rovnoměrně po plátu masa. Na takto připravené maso položíme plátky šunkového salámu. Vejce podélně rozřízneme a obě půlky položíme na maso.

  4. Roládu stočíme převážeme pevně nití, aby se nerozpadla. Roládu z klobouků pečeme ve středně vyhřáté troubě na menším množství oleje, podlijeme vodou. Během pečení stále podléváme vodou.

  5. Roláda je vynikající s novým bramborem nebo s bramborovými či houskovými knedlíky.

  6. Pokud pěstujete bylinky, můžete majoránku přidat čerstvou. Roláda bude ještě chutnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!