Roláda z mletého masa s párkem a hermelínem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 šálek mléko 1 ks cibule 2 ks houska 3 ks párek 1 ks hermelín mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 50 dkg mleté maso 1/2 lžičky drcený kmín 3 ks větší okurka
Postup Roláda z mletého masa s párkem a hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem, nakrájenou cibulí a přidáme v mléce rozmočené housky, vejce a hladkou mouku. Směs dobře promícháme, případně podle potřeby zahustíme strouhankou. Prostě připravíme tak jako maso na sekanou
Pomocí potravinářské folie vyválíme plát, potřeme hořčicí, dáme na proužky nakrájený párek a okurku a poklademe plátky hermelínu. Opět za pomoci folie stočíme do rolády. Roládu z mletého masa posypeme strouhankou a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct, až je roláda na povrchu zlatavá
Roládu z mletého masa s párkem a hermelínem nakrájíme na plátky. Jako příloha může být třeba bramborová kaše nebo na co má kdo chuť, vynikající je i studená jen tak na zakousnutí s chlebem.