Roláda z vepřového bůčku s višňovým přelivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks paprika
1 ks párek
1 lžíce med
500 g vinná klobása
10 dkg špek
10 dkg anglická slanina
drcený kmín
2 kg vepřový bůček
5 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř
500 ml černé pivo
2 lžíce višňový džem

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vepřový bůček. Nejlepší je koupit rovnou část bez kosti. Celý bůček rozřízneme tak, abychom z něj měli plát asi tak asi 1 cm vysoký. Plát masa osolíme a opepříme. Na maso vymačkáme vinnou klobásu a rovnoměrně rozetřeme

  2. Vinná klobása výborně poslouží jako pojidlo. Na vrch naskládáme okurky, papriku, uzeniny (slanina, anglická slanina, párek) a vejce uvařená natvrdo

  3. Celou roládu srolujeme, utáhneme, dáme do trouby roztopené na 180 °C a pečeme podle velikosti dozlatova asi 2,5 hodiny. Během pečení potíráme roládu pomádou, kterou si připravíme z černého piva, lžíce medu, dvou lžic višňového džemu a utřeného česneku

  4. Roládu z vepřového bůčku s višňovým přelivem podáváme s čerstvým chlebem, popřípadě s bramborovým knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!