Roláda z vepřového bůčku s višňovým přelivem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks vejce 1 ks paprika 1 ks párek 1 lžíce med 500 g vinná klobása 10 dkg špek 10 dkg anglická slanina drcený kmín 2 kg vepřový bůček 5 ks sterilovaná okurka mletý černý pepř 500 ml černé pivo 2 lžíce višňový džem
Postup Roláda z vepřového bůčku s višňovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si vepřový bůček. Nejlepší je koupit rovnou část bez kosti. Celý bůček rozřízneme tak, abychom z něj měli plát asi tak asi 1 cm vysoký. Plát masa osolíme a opepříme. Na maso vymačkáme vinnou klobásu a rovnoměrně rozetřeme
Vinná klobása výborně poslouží jako pojidlo. Na vrch naskládáme okurky, papriku, uzeniny (slanina, anglická slanina, párek) a vejce uvařená natvrdo
Celou roládu srolujeme, utáhneme, dáme do trouby roztopené na 180 °C a pečeme podle velikosti dozlatova asi 2,5 hodiny. Během pečení potíráme roládu pomádou, kterou si připravíme z černého piva, lžíce medu, dvou lžic višňového džemu a utřeného česneku
Roládu z vepřového bůčku s višňovým přelivem podáváme s čerstvým chlebem, popřípadě s bramborovým knedlíkem a špenátem.