Roláda ze zelných listů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
1 kg bílé zelí
náplň
1 ks vejce
1 ks cibule
2 ks houska
bílé víno
50 g anglická slanina
300 g mleté maso
mletý zázvor
mletý černý pepř
sekaný libeček
omáčka
1 lžíce vegeta
vývar z masoxu
2 dl kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí povaříme vcelku ve vodě s masoxem a rozebereme na listy. Necháme je vychladnout..

  2. Zatím si připravíme náplň. Kostičky žemlí zvlhčíme bílým vínem, spojíme s mletým masem, okořeníme a osolíme. Přidáme pokrájenou cibuli a kostičky anglické slaniny. Směs ochutíme sekaným libečkem a vmícháme vejce.

  3. Zelné listy rozložíme na vál tak, že na tři velké listy položíme několik menších. Zelný plát osolíme a poklademe připravenou masovou náplní. Roládu opatrně stočíme, převážeme nití a vložíme do rozehřátého oleje. Roládu ze zelných listů osmažíme, podlijeme vývarem, dáme zbývající listy zelí pokrájené na nudličky a dusíme doměkka.

  4. Pak vyjmeme roládu, šťávu ochutíme vegetou a zjemníme smetanou. Z rolády sundáme nit a nakrájíme na plátky.

  5. Roládu ze zelných listů podáváme se zelím a brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!