Rybí smaženky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl a pepř
4 lžíce nakrájená petrželka
1 stroužek česnek prolisovaný
450 g solená treska
350 g moučné brambory
olivový olej na smažení
1 ks nakrájená cibule
1 ks rozšlehané vejce

Postup přípravy receptu

  1. Solenou tresku rozlámeme na kousky a máčíme ve vodě 48 hodin. Za tuto dobu vodu čtyřikrát vyměníme

  2. Tresku vaříme ve vodě 20 - 25 minut. Vodu pak slijeme a tresku zbavíme kůže a kostí. Maso pak vidličkou rozebereme na kousky. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme, oloupeme a ve velké míse rozmačkáme

  3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme česnek a cibuli. Opékáme je 5 minut doměkka. Pak je přeneseme na vrstvu papírových utěrek

  4. Tresku, cibuli a česnek vmícháme do rozmačkaných brambor. Přidáme petrželku nebo koriandr a případné kapary. Hmotu důkladně opepříme. Do bramborové hmoty vmícháme vejce. Mísu přikryjeme a uložíme na 30 minut do chladničky. Ochutnáme a případně osolíme

  5. Na pánvi rozehřejeme vrstvu oleje vysokou 5cm na 180-190°C. Bramborovou hmotu nabíráme lžící, tvoříme z ní kuličky a smažíme je v oleji zhruba 8 minut dozlatova. Smažte maximálně 6 kuliček současně, aby se olej příliš neochladil. Smaženky zbavíme tuku na papírových utěrkách, rozdělíme na talíře, ozdobíme a můžeme podávat

  6. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!