Roštěná jako Stroganoff recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl olej 2 ks cibule 1 ks feferonka 1 kg hranolky 2 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce hladká mouka 250 ml smetana ke šlehání 2 lžíce mletá sladká paprika 600 g hovězí roštěná podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Roštěná jako Stroganoff recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnou si připravíme lépe den před přípravou, ale stačí i 2 hodiny předem, když je maso pěkné, nebo nás tlačí čas. Maso rozkrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme. Pak ho nakrájíme na silnější nudličky, přidáme bílý pepř, olej a necháme odležet přikryté v lednici.
Rozpálíme troubu na 200 °C, na hluboký plech rozložíme hranolky, mírně pocákáme olejem a dáme do trouby.
Odležené maso orestujeme na hlubší rozpálené pánvi, osolíme a přidáme plnotučnou hořčici. Orestujeme zprudka, roštěnou přendáme do misky a přiklopíme. Promícháme hranolky. Na pánvi na troše oleje osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme orestované maso a promícháme. Poprášíme paprikou a přidáme roztlučenou feferonku. Roštěnou zaprášíme moukou, zalijeme sladkou smetanou a provaříme do hustější konzistence.
Jako přílohu k roštěné jako Stroganoff podáváme hranolky, jsou akorát hotové.
Protože nemáme rádi žampiony ani kopr, recept je už takto pozměněný u maminky v kuchařce. Recept pro ty, kteří chtějí roštěnou zkusit trochu jinak.