Roštěná jako Stroganoff recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
2 ks cibule
1 ks feferonka
1 kg hranolky
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
2 lžíce mletá sladká paprika
600 g hovězí roštěná
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou si připravíme lépe den před přípravou, ale stačí i 2 hodiny předem, když je maso pěkné, nebo nás tlačí čas. Maso rozkrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme. Pak ho nakrájíme na silnější nudličky, přidáme bílý pepř, olej a necháme odležet přikryté v lednici.

  2. Rozpálíme troubu na 200 °C, na hluboký plech rozložíme hranolky, mírně pocákáme olejem a dáme do trouby.

  3. Odležené maso orestujeme na hlubší rozpálené pánvi, osolíme a přidáme plnotučnou hořčici. Orestujeme zprudka, roštěnou přendáme do misky a přiklopíme. Promícháme hranolky. Na pánvi na troše oleje osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme orestované maso a promícháme. Poprášíme paprikou a přidáme roztlučenou feferonku. Roštěnou zaprášíme moukou, zalijeme sladkou smetanou a provaříme do hustější konzistence.

  4. Jako přílohu k roštěné jako Stroganoff podáváme hranolky, jsou akorát hotové.

  5. Protože nemáme rádi žampiony ani kopr, recept je už takto pozměněný u maminky v kuchařce. Recept pro ty, kteří chtějí roštěnou zkusit trochu jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!