Roštěná na feferonkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 lžíce olivový olej 2 lžíce sekaná petrželka sůl a pepř 2 dl hovězí vývar 1 kg roštěná 2 ks červené pfeferonky 2 ks zelené pfeferonky
Postup Roštěná na feferonkách recept
Postup přípravy receptu
-
Na grilu nebo na roštu upečeme feferonky. Až teprve potom z nich vyjmeme semínka a slupku nakrájíme na proužky.
Maso nakrájíme na tenké proužky a zprudka je opékáme 1 až 2 minuty na rozehřátém oleji. Pak zmírníme plamen, přidáme pokrájené feferonky, česnek a petrželku. Osolíme, opepříme a na mírném ohni asi 10 minut podusíme. Podle potřeby podléváme.
Nesmíme nechat vychladnout - při podávání musí být maso horké. Jako příloha je skvělá dušená rýže.