Roštěná na feferonkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olivový olej
2 lžíce sekaná petrželka
sůl a pepř
2 dl hovězí vývar
1 kg roštěná
2 ks červené pfeferonky
2 ks zelené pfeferonky

Postup přípravy receptu

  1. Na grilu nebo na roštu upečeme feferonky. Až teprve potom z nich vyjmeme semínka a slupku nakrájíme na proužky.

  2. Maso nakrájíme na tenké proužky a zprudka je opékáme 1 až 2 minuty na rozehřátém oleji. Pak zmírníme plamen, přidáme pokrájené feferonky, česnek a petrželku. Osolíme, opepříme a na mírném ohni asi 10 minut podusíme. Podle potřeby podléváme.

  3. Nesmíme nechat vychladnout - při podávání musí být maso horké. Jako příloha je skvělá dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!