Roštěná na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 lžíce máslo
2 ks cibule
3 lžíce zakysaná smetana
100 ml smetana ke šlehání
100-150 ml hovězí vývar
1-2 lžičky mletá sladká paprika
600 g hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty po okrajích nařízneme a dobře rozklepeme. Po obou stranách je osolíme a lehce opepříme.

  2. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Do rozpálené tuku vložíme plátky roštěné spolu s cibulí a maso zprudka a krátce restujeme z obou stran. Pak přisypeme lžičku mleté papriky, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Občas podléváme hovězím vývarem.

  3. Když je maso měkké, přidáme ještě podle potřeby mletou papriku. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu. Do smetany ke šlehání přidáme hladkou mouku, promícháme a zahustíme jí omáčku. Vše necháme už jen krátce povařit.

  4. Roštěnou na paprice podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!