Roštěná po kraňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks brambory
200 g cibule
100 g sádlo
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 dl bílé víno
250 g kysaná smetana
mletý černý pepř
1 kg hovězí roštěná
podle chuti
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Mladý roštěnec osolíme, opepříme a ze všech stran rychle opečeme na sádle. Roštěnou vyjmeme a uložíme v teple. Na témže sádle osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.

  3. Do pekáče vložíme maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou, přilijeme víno a vodu nebo vývar. Roštěnou po kraňsku pečeme doměkka. Pak přidáme tymián a nastrouhané brambory, případně dolijeme vodu a dusíme, dokud brambory nezměknou a nerozvaří se, čímž zahustí šťávu. Nakonec přidáme kysanou smetanu.

  4. Roštěnou po kraňsku nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!