Roštěná stroganov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g žampiony
2 dl bílé víno
300 g hovězí roštěná
1 kelímek smetana 12%
podle chuti
sůl
koření na čínu
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Stačí opravdu málo. Do rozpáleného oleje vsypeme maso. Když se maso trochu zatáhne, přidáme žampiony.

  3. Ochutíme solí, pepřem, kořením na čínu, podle chuti lze zvolit i jiné koření. Podlijeme sklenkou vína, přikryjeme pokličkou a dusíme než maso změkne. Když je maso měkké zalijeme smetanou.

  4. Roštěnou stroganov podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!