Rozinkové biskvitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 100 g máslo mléko 50 g rozinky 1 lžička prášek do pečiva 100 g cukr moučka mletá skořice 200 g hladká mouka muškátový oříšek 50 g škrobová moučka 30 g loupané mandle na ozdobu 1 lžíce cukr moučka loupané mandle na potření 3 lžíce smetana ke šlehání
Postup Rozinkové biskvitky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Rozinky spaříme vroucí vodou a necháme je asi 10 minut stát. Pak je scedíme. Oboje loupané mandle nakrájíme samostatně nahrubo. Mouku smícháme s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a prosejeme.
Máslo vyšleháme s vejci a cukrem do pěny. Za stálého míchání do základu přidáváme mouku, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, rozinky a mandle. Podle potřeby přiléváme mléko (smetana je lepší). Vypracujeme vláčné těsto, ze kterého budeme moc vykrajovat.
Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé sušenkové tvary. Ty skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Rozinkové biskvitky pečeme ve středně vyhřáté troubě pečeme dorůžova asi 6 minut. Po této době bisvitky potřeme smetanou rozmíchanou s cukrem a posypeme mandlemi. Pak už rozinkové biskvitky dopečeme dozlatova.