Rozmarýnová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 2 ks žloutek 1 - 2 větvičky rozmarýn 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 150 ml zeleninový vývar 200 ml sladká smetana mletý černý pepř 100 ml bílé suché víno
Postup Rozmarýnová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku. Lístky rozmarýnu otrháme a jemně usekáme
Smetanu spolu se 100 ml vývaru přivedeme k varu. Potom vmícháme připravenou jíšku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Do omáčky přilijeme víno, zbývající vývar a rozšlehané žloutky. Za stálého míchání opět přivedeme k varu, přidáme usekaný rozmarýn, sůl a pepř. Krátce povaříme a dochutíme citronovou šťávou
Rozmarýnovou omáčku podáváme zejména k bílým pečeným nebo dušeným masům. Výborně chutná i k masům připravovaným na česneku.