Rumové kytičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
40 g máslo
1-2 lžíce rum
1 lžíce kakao
1 ks žloutek
500 g cukr moučka
60 g mleté ořechy
cukr moučka na vál
těsto
4 ks žloutek
200 g tuk
90 g cukr krupice
400 g hladká mouka
0.5 lžičky citronová kůra
hladká mouka na vál
na potření
1 balíček krém v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Rozměklý tuk, cukr, žloutky a citronovou kůru promícháme a postupně zapracováváme mouku. Všechny ingredience důkladně zpracujeme do nelepivého těsta, které necháme 30 minut odpočinout. Pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kytičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  2. Veškeré ingredience na nepečené těsto (1) dobře propracujeme. Těsto rozválíme na silnější plát a stejnou formičkou vykrajujeme kytičky, kterým vypíchneme středy. Plát musí být dostatečně silný, jinak se usušené kytičky budou lámat! Kytičky skládáme na vál nebo na plech a necháme je při pokojové teplotě do druhého dne oschnout.

  3. Nepečené kytičky (podle velikosti formičky asi 35 - 40 ks) slepujeme s upečenými kytičkami krémem. Můžete si připravit i domácí krém, ale já používám kupovaný krém s příchutí vaječného koňaku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!