Rumové kytičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 40 g máslo 1-2 lžíce rum 1 lžíce kakao 1 ks žloutek 500 g cukr moučka 60 g mleté ořechy cukr moučka na vál těsto 4 ks žloutek 200 g tuk 90 g cukr krupice 400 g hladká mouka 0.5 lžičky citronová kůra hladká mouka na vál na potření 1 balíček krém v prášku
Postup Rumové kytičky recept
Postup přípravy receptu
-
Rozměklý tuk, cukr, žloutky a citronovou kůru promícháme a postupně zapracováváme mouku. Všechny ingredience důkladně zpracujeme do nelepivého těsta, které necháme 30 minut odpočinout. Pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kytičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Veškeré ingredience na nepečené těsto (1) dobře propracujeme. Těsto rozválíme na silnější plát a stejnou formičkou vykrajujeme kytičky, kterým vypíchneme středy. Plát musí být dostatečně silný, jinak se usušené kytičky budou lámat! Kytičky skládáme na vál nebo na plech a necháme je při pokojové teplotě do druhého dne oschnout.
Nepečené kytičky (podle velikosti formičky asi 35 - 40 ks) slepujeme s upečenými kytičkami krémem. Můžete si připravit i domácí krém, ale já používám kupovaný krém s příchutí vaječného koňaku.