Ryba ze mlejna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 6 lžic olej sůl 1 lžička solamyl 150 ml voda vegeta 50 g mandlové plátky 1 lžíce kari koření citronová šťáva 4 porce filé pangasiuse na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Ryba ze mlejna recept
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby (kapr, štika, candát, filé, pangas) očistíme, opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme v chladu asi půl hodiny uležet.
V horkém oleji (zhruba 5 lžic) zpěníme kari koření, vložíme mírně posolenou rybu a opečeme z obou stran. Rybu přendáme na nahřátou mísu.
Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme sůl, vegetu a přilijeme ji k vypečené šťávě. Povaříme, až omáčka zhoustne.
Na pánvi na lžíci oleje opečeme mandle a na plátky nakrájený česnek.
Na talíři rybu přelijeme omáčkou, posypeme mandlemi s česnekem a ozdobíme kudrnkou.
Rybu ze mlejna podáváme s dušenou rýží a třeba s broskvovým kompotem.