Rybí filety v listovém těstě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce kari koření citronová šťáva 2 hrstě petrželová nať 2 balíčky listové těsto v plátu 150 - 200 ml bílý tučný jogurt 4 ks pangasius filety
Postup Rybí filety v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Mraženou rybu omyjeme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme rozmrazit. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, kari kořením, solí a usekanou petrželovou natí
Pláty těsta rozdělíme na 4 díly a jejich středy silně potřeme ochucenou jogurtovou směsí. Každý díl poklademe vody zbaveným rybím filetem, který pevně zavineme a okraje těsta pevně uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubě mletou mořskou solí
Rybí filety v listovém těstě pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova a ještě teplé podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem.