Rybí polévka s bylinkami a tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks citron
5 porcí kapr
100 g tofu
1 ks čerstvý zázvor
1 lžíce sójová omáčka
5 snítek petrželová nať
1 ks jarní cibulka
80 ml rybí vývar
1 lžíce sladká smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osolíme a necháme odpočívat 15 minut. Potom ji rozložíme na misku, zalijeme vřící vodou, přikryjeme a opět necháme stát 15 minut.

  2. Cibuli pokrájíme nadrobno, zázvor (asi 1 cm) nastrouháme. Do hrnce vlijeme bujon z rybích kostí, sójovou omáčku, smetanu, přivedeme k varu. Pak ji odstavíme z ohně a přidáme zázvor. Spařenou rybu necháme odkapat, každý kousek vložíme na dno hlubokého talíře, přidáme bílé tofu nakrájené na kostky a zalijeme přecezeným bujonem.

  3. Rybí polévku s bylinkami a tofu posypeme cibulí, ozdobíme petrželovou natí, strouhanou citronovou kůrou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!