Rychlá bramborová pánev recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

75 g slanina
1 lžička olej
4 ks vejce
1 svazek petrželka
850 g brambory
1 ks červená paprika
2 svazky cibulka s natí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme a povaříme asi 25 minut v osolené vodě. Slijeme, oloupeme a necháme vychladnout.

  2. Mezitím papriku rozčtvrtíme a vykrojíme semínka, dužinu nakrájíme na malé kousky. Cibulku nakrájíme na širší kolečka a vychladlé brambory na plátky.

  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, na teflonové pánvi ji opečeme bez tuku do křupava a vyjmeme. Do slaninového výpeku vložíme plátky brambor a opékáme asi 10 minut. Bramborovou pánev osolíme a opepříme.

  4. Na teflonové pánvi rozehřejeme lžičku oleje, rozklepneme vejce a usmažíme čtyři volská oka. Osolíme. Petrželku nejemno nasekáme.

  5. Brambory podáváme s vejci a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!