Rychlá čína s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička koření na čínu
1 plátek kuřecí prsa
3 lžíce sójová omáčka
1 dl studená voda
1 lžička mletý zázvor
1 lžička bramborový škrob
0.5 balíčku mražená čínská zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Neosolená kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, posypeme kořením na čínu a zaprášíme 1 lžičkou bramborového škrobu.

  2. Na vyhřátou wok pánev kápneme trochu oleje a prudce opražíme nudličky dozlatova. Vysypeme je na talíř a na stejné pánvi a trošce oleje opět prudce orestujeme zeleninu, kterou ochutíme špetkou mletého zázvoru.

  3. Mezitím si z vody, sójové omáčky a půl lžičky škrobu připravíme zálivku.

  4. Po opražení zeleniny zálivku vlijeme na zeleninu a necháme zhoustnout. Poté přidáme i maso a vše je hotovo.

  5. Rychlou čínu s kuřecím masem podáváme se smaženými čínskými nudlemi nebo rýží.

  6. Tento základní recept je možné připravit s jakoukoli jinou čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!