Rychlá kefírová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 sklenic olej
1 ks vejce
200 g cukr krupice
350 g hladká mouka
2 lžíce kakaový prášek
1 lžička jedlá soda
2 sklenice kefírové mléko
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny suroviny na kefírovou bábovku. Je důležité, aby kefír a vejce měli pokojovou teplotu.

  2. Do mísy nasypeme odváženou mouku, cukr a jedlou sodu. Přilijeme mléko, olej a přidáme vejce. Všechny suroviny dobře promícháme a velmi krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme kakao.

  3. Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme, vlijeme těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.

  4. Kefírovou bábovku vyklopíme z formy, nakrájíme na dílky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!