Rychlá kefírová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 sklenic olej 1 ks vejce 200 g cukr krupice 350 g hladká mouka 2 lžíce kakaový prášek 1 lžička jedlá soda 2 sklenice kefírové mléko podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Rychlá kefírová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si všechny suroviny na kefírovou bábovku. Je důležité, aby kefír a vejce měli pokojovou teplotu.
Do mísy nasypeme odváženou mouku, cukr a jedlou sodu. Přilijeme mléko, olej a přidáme vejce. Všechny suroviny dobře promícháme a velmi krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme kakao.
Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme, vlijeme těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.
Kefírovou bábovku vyklopíme z formy, nakrájíme na dílky a podáváme.