Rychlá šlehačková bábovka s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
250 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
0.5 balíčku kypřící prášek
200 ml smetana ke šlehání
50 g kandované ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem na hustou pěnu. Zašleháme vanilkový cukr, smetanu

  2. a nakonec zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem. Přidáme

  3. proslazené ovoce nakrájené na drobné kousky.

  4. Pokud chceme mít bábovku hodně nadýchanou, ušleháme smetanu samostatně.

  5. Pak ji lehce stěrkou vmícháme do vyšlehaných vajec s cukrem a vanilkovým

  6. cukrem a potom lehce vmícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a ovocem.

  7. Těsto naplníme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.

  8. Rychlou šlehačkovou bábovku pečeme zvolna při 150 °C asi 45 minut.

  9. Upečenou šlehačkovou bábovku s ovocem vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Rozpustíme polevu, jakou chceme, a bábovku potřeme. Není to ale nutné. Rychlou šlehačkovou bábovku nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!