Rychlá šlehačková bábovka s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 250 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 0.5 balíčku kypřící prášek 200 ml smetana ke šlehání 50 g kandované ovoce podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Rychlá šlehačková bábovka s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem na hustou pěnu. Zašleháme vanilkový cukr, smetanu
a nakonec zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem. Přidáme
proslazené ovoce nakrájené na drobné kousky.
Pokud chceme mít bábovku hodně nadýchanou, ušleháme smetanu samostatně.
Pak ji lehce stěrkou vmícháme do vyšlehaných vajec s cukrem a vanilkovým
cukrem a potom lehce vmícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a ovocem.
Těsto naplníme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Rychlou šlehačkovou bábovku pečeme zvolna při 150 °C asi 45 minut.
Upečenou šlehačkovou bábovku s ovocem vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Rozpustíme polevu, jakou chceme, a bábovku potřeme. Není to ale nutné. Rychlou šlehačkovou bábovku nakrájíme a můžeme podávat.