Rychlá vánoční štola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 lžičky sůl
2 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
125 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
370-400 g hladká mouka
1 ks měkký tvaroh
1 lžička pomerančová kůra
150 g Hera
50 g mleté vlašské ořechy
na obalení
cukr moučka
na potření
rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Heru necháme změknout společně se všemi dalšími ingrediencemi vymícháme v těsto. Uděláme 2 válečky a položíme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Troubu předehřejeme na 220 °C a štolu pečeme 10 minut, pak stáhneme na 160 °C a pečeme dalších 20 minut.

  3. Rychlou vánoční štolu vyndáme a bohatě potřeme horkým máslem, posypeme moučkovým cukrem, kterým také nešetříme.

  4. Vánoční štolu zabalíme do alobalu, dáme do chladu a počkáme tak týden až 14 dní, než budeme krájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!