Rychlá vánoční štola recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.5 lžičky sůl 2 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 125 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 370-400 g hladká mouka 1 ks měkký tvaroh 1 lžička pomerančová kůra 150 g Hera 50 g mleté vlašské ořechy na obalení cukr moučka na potření rozpuštěné máslo
Postup Rychlá vánoční štola recept
Postup přípravy receptu
-
Heru necháme změknout společně se všemi dalšími ingrediencemi vymícháme v těsto. Uděláme 2 válečky a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na 220 °C a štolu pečeme 10 minut, pak stáhneme na 160 °C a pečeme dalších 20 minut.
Rychlou vánoční štolu vyndáme a bohatě potřeme horkým máslem, posypeme moučkovým cukrem, kterým také nešetříme.
Vánoční štolu zabalíme do alobalu, dáme do chladu a počkáme tak týden až 14 dní, než budeme krájet a podávat.