Rychlé hovězí plátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky hovězí kýta nebo roštěnka podle chuti sůl drcený barevný pepř podle potřeby hladká mouka olej na smažení na potření pálivá hořčice
Postup Rychlé hovězí plátky recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa dostatečně naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, posypeme drceným pepřem čtyř barev. Na jedné straně potřeme pálivou hořčicí.
Na pánvi rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany při střední teplotě. Když jsou plátky hotové, stačí pár minut, vyjmeme je stranou a uchováme je v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme trochou vody a přilijeme k masu.
Rychlé hovězí plátky podáváme s vařenými brambory, nejlépe ve slupce, aby si zachovaly co nejvíce vitamínů.