Rychlé hruškové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 špetky sůl
5 ks hruška
na ozdobu
150 g máslo
4 lžíce kakao
podle potřeby
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky očistíme, nastrouháme a smícháme s hrubou moukou. Dáme tolik mouky, aby se nám hmota spojila v těsto, ze kterého tvarujeme malé kulaté knedlíčky do průměru nanejvýš 3 cm. Hrušky můžeme nahradit cuketou s jablky. Na porci počítáme asi 200 g strouhaného ovoce.

  2. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 3 minuty po vyplavání na povrch.

  3. Hruškové rychlé knedlíky přelijeme na talíři rozpuštěným máslem a posypeme kakaem nebo grankem. Případně můžeme knedlíky posypat skořicovým cukrem, strouhaným tvarohem či perníkem. Rychlé hruškové knedlíky jsou chutné ale i samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!