Rychlé jehněčí kotletky s omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 200 ml vývar 3 lžičky mléko tymián 2 lžíce olivový olej 6 ks jehněčí kotleta mletý černý pepř 100 g tučný tvaroh
Postup Rychlé jehněčí kotletky s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a podle chuti osolíme a opepříme
Česnek oloupeme a rozmačkáme. Tvaroh s mlékem a tymiánem řádně prošleháme
Na rozpáleném oleji řádně opečeme jehněčí kotletky doměkka. Hotové jehněčí přendáme na mísu a odložíme do tepla
Ve výpeku osmahneme rozdrcený česnek, který podlijeme vývarem a chvilku povaříme. Za stálého míchání přidáváme připravený tvaroh s kořením. Jakmile omáčka vzkypí, odstavíme ji z tepla
Jehněčí kotletky podáváme na předehřátých talířích a přeléváme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zeleninová obloha.