Rychlé jehněčí kotletky s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
200 ml vývar
3 lžičky mléko
tymián
2 lžíce olivový olej
6 ks jehněčí kotleta
mletý černý pepř
100 g tučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a podle chuti osolíme a opepříme

  2. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Tvaroh s mlékem a tymiánem řádně prošleháme

  3. Na rozpáleném oleji řádně opečeme jehněčí kotletky doměkka. Hotové jehněčí přendáme na mísu a odložíme do tepla

  4. Ve výpeku osmahneme rozdrcený česnek, který podlijeme vývarem a chvilku povaříme. Za stálého míchání přidáváme připravený tvaroh s kořením. Jakmile omáčka vzkypí, odstavíme ji z tepla

  5. Jehněčí kotletky podáváme na předehřátých talířích a přeléváme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zeleninová obloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!