Krůtí kousky s čínským zelím Pak choi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
15 - 20 g čerstvý zázvor
sojová omáčka
2 ks naťová cibulka
limetková šťáva
1 - 2 lžíce čerstvý koriandr
mletý černý pepř
400 g krůtí prsa
1 balíček vaječné čínské nudle
1 ks čerstvá chilli paprika
1 ks čínské zelí Pak choi

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Čerstvý koriandr jemně nasekáme. Oloupaný česnek a zázvor nakrájíme na tenké plátky a očištěnou chilli papriku nasekáme nadrobno. Zelí Pak choi očistíme a podélně nakrájíme na 4 - 5 dlouhých nudliček

  2. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a těsně před dokončením k nim vložíme nakrájený Pak choi, který povaříme asi 2 minuty. Poté nudle slijeme a necháme okapat

  3. Ve Woku rozpálíme olej, vložíme cibuli, zázvor, chilli papričku a česnek a za stálého míchání necháme zeleninu zpěnit. Poté vmícháme nudličky masa a restujeme, dokud nebude maso propečené. Nakonec k masu vložíme uvařené nudle a Pak choi, vše ještě asi 3 minuty zprudka opečeme, odstavíme z tepla a ochutíme nasekaným koriandrem, sójovou omáčkou a limetkovou šťávou

  4. Krůtí kousky s čínskými nudlemi a čínským zelím Pak choi rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!