Krůtí kousky s čínským zelím Pak choi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 15 - 20 g čerstvý zázvor sojová omáčka 2 ks naťová cibulka limetková šťáva 1 - 2 lžíce čerstvý koriandr mletý černý pepř 400 g krůtí prsa 1 balíček vaječné čínské nudle 1 ks čerstvá chilli paprika 1 ks čínské zelí Pak choi
Postup Krůtí kousky s čínským zelím Pak choi
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Čerstvý koriandr jemně nasekáme. Oloupaný česnek a zázvor nakrájíme na tenké plátky a očištěnou chilli papriku nasekáme nadrobno. Zelí Pak choi očistíme a podélně nakrájíme na 4 - 5 dlouhých nudliček
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a těsně před dokončením k nim vložíme nakrájený Pak choi, který povaříme asi 2 minuty. Poté nudle slijeme a necháme okapat
Ve Woku rozpálíme olej, vložíme cibuli, zázvor, chilli papričku a česnek a za stálého míchání necháme zeleninu zpěnit. Poté vmícháme nudličky masa a restujeme, dokud nebude maso propečené. Nakonec k masu vložíme uvařené nudle a Pak choi, vše ještě asi 3 minuty zprudka opečeme, odstavíme z tepla a ochutíme nasekaným koriandrem, sójovou omáčkou a limetkovou šťávou
Krůtí kousky s čínskými nudlemi a čínským zelím Pak choi rozdělíme na talíře a ihned podáváme.