Rychlé kardinálovy řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
2 ks žloutek
50 g cukr krupice
40 g hladká mouka
náplň 2
marmeláda
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
náplň 1
3 ks bílek
100 g cukr krupice
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.

  2. Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu a asi 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170 - 180 °C asi 10 - 15 minut dorůžova. Upečené pláty necháme vychladnout.

  3. Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.

  4. Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Rychlé kardinálovy řezy necháme asi hodinu odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!