Rychlé kardinálovy řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 2 ks žloutek 50 g cukr krupice 40 g hladká mouka náplň 2 marmeláda 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky náplň 1 3 ks bílek 100 g cukr krupice na ozdobu cukr moučka
Postup Rychlé kardinálovy řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme mouku.
Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplníme sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu a asi 2 cm od sebe. Vynecháme větší mezeru a totéž uděláme na druhé půlce plechu. Pak vezmeme sáček s piškotovým těstem a nastříkáme je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypeme moučkovým cukrem a upečeme při 170 - 180 °C asi 10 - 15 minut dorůžova. Upečené pláty necháme vychladnout.
Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme.
Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Rychlé kardinálovy řezy necháme asi hodinu odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.