Rychlovka z uzeniny a hub recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 5 g kmín 1 ks rajče 0 kostek masox 10 dkg chleba 2 dkg gulášové koření 25 dkg čerstvé houby 50 g mletá sladká paprika 25 dkg měkký salám 2 g mletá pálivá paprika 1 ks paprika kapie 10 dkg surové sádlo podle chuti česnek sůl majoránka mletý pepř
Postup Rychlovka z uzeniny a hub recept
Postup přípravy receptu
-
Syrové sádlo nakrájíme a vyškvaříme. Papriku kapii očistíme a nakrájíme na nudličky, osmahneme ji sádle. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a opět necháme osmahnout do zesklovatění. Poté přidáme nakrájenou uzeninu (měkký salám) a nakrájené rajče. V tuto chvíli přijde na řadu chléb, který jsme nakrájeli na čtverečky, směs dalších 5 minut smažíme.
Pánev se surovinami zasypeme kořením - mletou paprikou a gulášovým kořením. Zasmahneme, podlijeme trochou vody a po krátkém povaření přidáme na kostičky nakrájené houby. Pokud jsou čerstvé, nemusíme ani podlévat vodou. Přidáme kmín a asi půlku masoxu. To podle množství připravovaného jídla. Z pokrmu necháme vydusit vodu, přidáme utřený česnek, majoránku a necháme dojít asi 2 minuty. Podle chuti dosolíme, případně dopepříme.
Rychlovku z uzenin a hub podáváme s chlebem nebo kopečkem rýže. Můžeme přidat i kyselou okurku, chuť pokrmu se nám bude zdát pikantnější.