Rychlovka z uzeniny a hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
5 g kmín
1 ks rajče
0 kostek masox
10 dkg chleba
2 dkg gulášové koření
25 dkg čerstvé houby
50 g mletá sladká paprika
25 dkg měkký salám
2 g mletá pálivá paprika
1 ks paprika kapie
10 dkg surové sádlo
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Syrové sádlo nakrájíme a vyškvaříme. Papriku kapii očistíme a nakrájíme na nudličky, osmahneme ji sádle. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a opět necháme osmahnout do zesklovatění. Poté přidáme nakrájenou uzeninu (měkký salám) a nakrájené rajče. V tuto chvíli přijde na řadu chléb, který jsme nakrájeli na čtverečky, směs dalších 5 minut smažíme.

  2. Pánev se surovinami zasypeme kořením - mletou paprikou a gulášovým kořením. Zasmahneme, podlijeme trochou vody a po krátkém povaření přidáme na kostičky nakrájené houby. Pokud jsou čerstvé, nemusíme ani podlévat vodou. Přidáme kmín a asi půlku masoxu. To podle množství připravovaného jídla. Z pokrmu necháme vydusit vodu, přidáme utřený česnek, majoránku a necháme dojít asi 2 minuty. Podle chuti dosolíme, případně dopepříme.

  3. Rychlovku z uzenin a hub podáváme s chlebem nebo kopečkem rýže. Můžeme přidat i kyselou okurku, chuť pokrmu se nám bude zdát pikantnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!