Rychlý dort s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1-2 lžíce cukr krupice
200 g mascarpone
250 ml jablečný džus
100 ml bílé víno
600 g hroznové víno
1 balíček dortové želé
1 ks piškotový korpus
na ozdobu
200 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si mascarpone rozmícháme s cukrem a bílým vínem. Hroznové víno omyjeme a necháme okapat. Pak otrháme kuličky od stopky. Rozkrojíme je a odstraníme jadérka.

  2. Korpus potřeme smetanovým krémem a řeznou plochu dolů na něj rozložíme ovoce. Kuličky lehce zatlačíme do krému.

  3. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu s cukrem a hroznovou šťávou. Ochuceným želé opatrně přelijeme dortovou náplň. Dort s hroznovým vínem vložíme do ledničky a necháme ztuhnout.

  4. Těsně před podáváním nakrájíme dort s hroznovým vínem na kousky a každou porci doplníme kopečkem do tuha vyšlehané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!