Rychlý hruškový moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- drobenka cukr tuk polohrubá mouka těsto 2 ks vejce 250 ml mléko 100 g tuk 200 g cukr moučka 350 g hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva na ozdobu cukr moučka náplň ovoce podle potřeby tuk na vymazání
Postup Rychlý hruškový moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, moučkový cukr, tuk, vejce, kypřící prášek do pečiva a mléko. Vypracujeme těsto, které rozválíme a dáme na vymazaný plech.
Ovoce (jahody, jablka, hrušky, atd.) omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Těsto rovnoměrně poklademe ovocem.
Drobenku si připravíme z trochy tuku, cukru a mouky. Těsto s ovocem jí posypeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C.
Upečený hruškový koláč pocukrujeme cukrem, necháme vychladnout a nakrájený na řezy podáváme ke kávě.