Rýžová kaše s citronem a pistáciemi recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 lžíce mléko
850 ml mléko
1 lžíce med
ovoce
citronová šťáva
1 lžička kukuřičný škrob
125 g kulatozrná rýže
kůra z 1 velkého omytého citronu
50 g vyloupané pistácie
máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme si kukuřičný škrob ve 2 lžících mléka na hladkou hmotu. Vypláchneme si hrnec studenou vodou, ale neutíráme

  2. Zbývající mléko a mléko s kukuřičným škrobem zahříváme za občasného zamíchání na středně silném ohni téměř k varu. POZOR! Mléko nesmí projít varem! Do mléka vmícháme rýži a zvolna vaříme přibližně 20 minut. Dokud se téměř všechna tekutina vstřebá. Rýže musí být křehká

  3. Rýži si dáme do žáruvzdorné mísy. Vmícháme cukr, citronovou kůru a šťávu podle chuti. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Kaši necháme zcela vychladnout

  4. Mísu přikryjeme a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Čím je rýže chladnější, tím lépe chutná. Nejlépe s čerstvým ovocem. Zatímco se nám rýže chladí, nakrájíme si pistácie na kousky, nebo si je nasekáme

  5. Kaši rozdělíme do misek, posypeme pistáciemi, ozdobíme ovocem a snítkou máty a podáváme

  6. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!