Rýžová kaše s citronem a pistáciemi recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 2 lžíce mléko 850 ml mléko 1 lžíce med ovoce citronová šťáva 1 lžička kukuřičný škrob 125 g kulatozrná rýže kůra z 1 velkého omytého citronu 50 g vyloupané pistácie máta na ozdobu
Postup Rýžová kaše s citronem a pistáciemi
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme si kukuřičný škrob ve 2 lžících mléka na hladkou hmotu. Vypláchneme si hrnec studenou vodou, ale neutíráme
Zbývající mléko a mléko s kukuřičným škrobem zahříváme za občasného zamíchání na středně silném ohni téměř k varu. POZOR! Mléko nesmí projít varem! Do mléka vmícháme rýži a zvolna vaříme přibližně 20 minut. Dokud se téměř všechna tekutina vstřebá. Rýže musí být křehká
Rýži si dáme do žáruvzdorné mísy. Vmícháme cukr, citronovou kůru a šťávu podle chuti. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Kaši necháme zcela vychladnout
Mísu přikryjeme a uložíme nejméně na hodinu do chladničky. Čím je rýže chladnější, tím lépe chutná. Nejlépe s čerstvým ovocem. Zatímco se nám rýže chladí, nakrájíme si pistácie na kousky, nebo si je nasekáme
Kaši rozdělíme do misek, posypeme pistáciemi, ozdobíme ovocem a snítkou máty a podáváme
Zdroj: Slovart.cz