Rýžová kaše s medem a skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
240 g rýže
120 g mandle
4 ks hřebíček
130 g med
podle potřeby
šafrán
na ozdobu
mletá skořice
podle chuti
citronová kůra
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit vodu s medem. Když voda přejde varem, sebereme pěnu a přisypeme rýži a vaříme do změknutí. Před koncem vaření přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru, hřebíček a šafrán.

  2. Uvařenou kaši nalijeme na talíře, necháme trochu vychladnout. Nakonec rýžovou kaši posypeme strouhanými mandlemi a skořicí.

  3. Rýžovou kaši s medem a skořicí ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!