Rýžový chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce rozinky
2 lžičky cukr krupice
1 lžička mletá skořice
7 g sušené droždí
50 g kulatozrnná rýže
540 g polohrubá výběrová mouka
300 ml voda z rýže

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme ve velkém množství vody a necháme vychladnout. Vodu z rýže slijeme a necháme také vystydnout.

  2. Do formy v pekárně dáme postupně všechny suroviny. Místo rýžové vody můžeme použít mléko. Rýžový chléb pečeme v pekárně na program sweet= sladký. Podle chuti můžeme přidat rozinky a skořici.

  3. Hotový rýžový chléb vyndáme z pekárny a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!